Toată populația Bucureștiului va fi testată pentru coronavirus! Restul cand le vine randul!

0
88
Toată populația Bucureștiului va fi testată pentru coronavirus! Restul cand le vine randul!

Autoritățile intenționează să testeze pentru coronavirus toată populația Bucureștiului.

Informația a fost confirmată pentru Digi24, miercuri seara, de ministrul sănătății, Victor Costache, dar și de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3.

Bucureștiul este un proiect-pilot, vor urma și celelalte orașe, scopul este de a verifica amploarea infectării unui oraș, a explicat la Digi24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. „Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, primarul general Gabriela Firea spune că Primăria Generală va pune la dispoziție 13 mașini ecologice, electrice.

Acestea vor transporta medicii la locuințele bucureștenilor.

„Venim in sprijinul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals si raspundem nevoii exprimate de domnul profesor Adrian Streinu Cercel, prin punerea la dispozitie, de catre Primaria Capitalei, a 13 masini electrice BMW i3, impreuna cu toata logistica necesara asigurarii serviciului MoPoC = Mobil Point of Care (Sistem Mobil de Ingrijiri de Sanatate).

Astfel, cele 13 autoturisme din dotarea Companiei Municipale Managementul Transportului vor deservi Institutul Matei Bals, urmand a fi folosite pentru testarea in masa a bucurestenilor din grupele de risc (seniori si bolnavi crinici), precum si pentru pacientii infectati cu coronavirus, care vor fi sub tratament la domiciliu”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.