Citiți asta și coborâți cu picioarele pe pământ. Nu sunteți mai SPECIALI decât ăștia

847

Frustare, de ieri, pentru unii magistrați, generali de carton și alți speciali (de stat).

Fac caragață că vor pierde câteva zeci sau sute de milioane la pensie.

Lor nu le ajung 70 – 100 de milioane pensie. Vor 200, 400 sau mai mult. Că ei sunt speciali.

Bă, pentru mine, mai special e un muncitor d-ăla de lucrează la forjă, la ciocan, cu fierul roșu. Ca să dau un exemplu. Ăla de are 25-30 de milioane salariu și iese la pensie cu 10-15. Ăla își riscă viața în fiecare zi, ăla într-o clipă de neatenție sau chiar de ghinion nu mai e.

Ăla și alții asemenea lui, milioane de muncitori, fac în fiecare zi ceva palpabil, firmele unde lucrează ei fac export și plătesc taxe la stat. Nu ca voi, specialilor, care doar consumați.

Ăia de-au muncit 40-45 la la fabrică sau la uzină, unii fizic, alții și fizic dar și cu o minte brici. Da, , un strungar sau un lăcătuș d-ăla pe care voi nu dați doi bani, se întâmplă să fie mai mintoși ca voi. Dacă ați avea în universal o piesă dintr-un oțel special care face câteva zeci sau sute de mii de euro v-ați căca pe voi de frică.

Iar strungarul, frezorul, maistrul și inginerul ăla de au proiectat și făcut poduri, baraje, fabrici și toate minunățiile din țara asta pot trăi cu 20-30-40 de milioane pensie. Doar voi, specialilor, nu vă săturați cu o sută.

Ăștia nu își riscă viața ? Știți cât au pensie ?

La final încă una, de dulce, pentru specialii care cică își riscă viața. Bă, dar un inginer care proiectează poduri nu-și riscă viața? De oameni de afaceri care și-au pus ștreangul de gât pentru că într-o zi au luat o decizie greșită (care a dus la falimentarea firmei cu zeci, sute, mii de muncitori) ați auzit ? Dar un ziarist care lucrează la o anchetă și deconspiră un mafiot (de la care niște polițiști și procurorii își iau șpagă) nu își riscă viața?

În concluzie, nu vă mai considerați voi așa speciali că nu sunteți. Poate doar mai șmecheri, ca să nu zic nesimțiți.

Un macaragiu d-ăsta nu riscă zilnic viața lui și a altora de pe șantier ? Și n-are nici salariu, nici pensie specială.