Focar de infectari la Spitalul Judetean Buzau. Se va inchide temporar spitalul?

956

Azi, DSP Buzău a anunțat că 24 de pacienți și 5 cadre medicale din Spitalul Județean Buzău au avut test pozitiv la C-19 (din totalul de 32 noi îmbolnăviți la nivel de județ).

Atenție, și ieri DSP a anunțat cifre mari din spital: 18 cadre medicale și 10 pacienți.

Concluzie: În spital e focar de coronavirus (pacienți și personal). Se înregistrează mai multe cazuri decât în cartierul Poștă și la Râmnicelu (unde s-a decis carantinarea comunităților locale).

IPOTEZĂ:

Dacă cifrele mari vor continua și în zilele următoare există riscul închiderii (temporare) a Spitalului Județean Buzău. Asta și pentru că spitalul ar putea rămâne cu număr insuficient de cadre medicale apte. Cele cu C-19 sunt la rându-le internate la spital!

Cum se poate închide spitalul?

A) Pacienții pozitivi C-19 sunt internați la Rm. Sărat (și la București cazurile mai grave)

B) Pacienții care nu sunt în situație gravă vor fi externați

C) Pacienții negativi (dar cu afecțiuni care necesită tratament spitalizat) vor fi mutați la spitale din București (Ploiești, Brăila, etc.)

Închiderea ar putea dura 1-2 săptămâni, după care se va relua activitatea. UPU ar rămâne să funcționeze în acest timp.

Damian, detonează bomba!

Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău: „Deocamdată, nu e cazul închiderii spitalului. Dar, ca imaginea pe care buzoienii și-o fac să fie mai largă și mai apropiată de adevăr, trebuie spus că aproape toți pacienții care vin ca suspecți ies pozitivi la test. Și, sunt din toate zonele județului, nu doar din municipiu!”

Ce presupune asta ?

Spusele lui Damian pot fi interpretate în nota următoare: „Da, e focar la spital, pentru că aici se descoperă, în general. Dar dacă e un focar mare la nivel de județ care ni se relevă când apar simptome și se fac teste ?”.

Existența unui focar mare la nivel de județ poate avea și conotații pozitive. Așa se face imunizarea, în masă, a populației.