Apariție stranie, în Parcul Marghiloman (foto)

897

În Parcul Marghiloman din Buzău, la doi pași de impozanta Vilă Albatros, și-a făcut apariția o …rulotă. În ea se prepară gogoși și plăcinte, iar imaginea sa imprimă mai degrabă o atmosferă de târg decât una demnă de un asemenea ansamblu arhitectural.

Zilele trecute, pe latura vestică a Vilei Albatros – monument istoric și mărturie a șederii aici a reputatului om politic Alexandru Marghiloman – și-a făcut apariția o rulotă comercială. Proprietarul ei a depus cerere la Primărie pentru amplasarea în parc, gândind că buzoienii veniți aici să se plimbe îi vor deveni clienți.

Viceprimarul Ionuț Apostu susține că proprietarul a obținut autorizația pentru rulotă, însă acesta nu a respectat acordul de teren și a primit termen să elibereze zona. În lipsa oricărei alte informații, nu putem decât să deducem că toate acareturile înjghebate de proprietar pe lângă rulotă nu aveau ce căuta acolo.

De altfel, se poate vedea limpede și în fotografii că proprietarul rulotei și-a adus la doi pași de monumentul istoric și o dubă, pe care a încercat să o mascheze cu ajutorul unui perete din …stuf.

Așa se face că parcul în care se plimbau odinioară domnițe cu evantai și crinolină și domnii cu baston și joben a devenit acum un loc taman bun pentru comerț. Cel mai probabil, primarul Toma nu a fost informat despre această apariție. În susținerea acestei afirmații nu putem aduce decât atitudinea edilului vizavi de conservarea și promovarea obiectivelor de patrimoniu din municipiul Buzău, fie că vorbim de Crâng, fie de clădirile istorice.

Dupa mult, mult timp mi-am dorit o promenada in Parcul Marghiloman. Asteptam cu nerabdare sa ma bucur de frumusetea…

Publicată de Babiuc Emilia pe Duminică, 31 mai 2020