Ce a făcut Simone Biles în finala olimpică de la brână, singura probă individuală la care a concurat la Tokyo

56

Guan Chenchen a câştigat medalia de aur la bârnă, marţi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în timp ce americanca Simone Biles a obţinut bronzul.

Guan (16 ani) s-a impus cu 14,633 puncte, argintul revenit conaţionalei Tang Xijing, notată cu 14,233. Biles, care s-a retras din concursul pe echipe din cauza presiunii prea mari, iar ulterior din finalele de la individual compus, sărituri, sol şi paralele, a luat bronzul, fiind notată cu 14,000.

Biles (24 ani) a luat bronz la bârnă şi în urmă cu cinci ani, la JO de la Rio. Bârna era ultima şansă a gimnastei americane să ia o medalie individuală la Tokyo, după cea de argint cu echipa Statelor Unite.

Biles a câştigat patru medalii de la aur la Jocurile Olimpice de la Rio.

Gimnasta română Larisa Iordache, calificată în finala de la bârnă cu a patra notă (14,133), şi-a anunţat retragerea din concurs chiar înaintea finalei din cauza durerilor pe care le are la gleznă. În calificări, au obţinut note mai mari decât Iordache chinezoaicele Chenchen Guan (14,933) şi Xijing Tang (14,333), precum şi americanca Sunisa Lee (14,200), potrivit…

Citeste tot articolul

Sursa: www.sport.ro