BREAKING NEWS: Franta intra in CARANTINA TOTALA pentru o luna! Anuntul oficial al lui Macron

31

Franta va intra din nou intr-un „lockdown” national incepand de vineri pentru a limita raspandirea noului coronavirus, a anuntat miercuri presedintele Emmanuel Macron intr-un discurs catre natiune.

„Am decis ca trebuie sa reintram incepand de vineri in izolarea care a stopat virusul. Masura este valabila pentru intreg teritoriul national”, a declarat seful statului intr-o alocutiune televizata.

Noile masuri pe care le-a anuntat, si care vor intra in vigoare de vineri, inseamna ca oamenii vor trebui sa ramana in locuinte cu exceptia achizitionarii de bunuri esentiale, deplasarilor la medic sau orei zilnice de miscare in aer liber. Oamenii vor avea nevoie de declaratii pe proprie raspundere pentru a iesi din locuinte.

Noul „lockdown” va fi valabil cel putin pana la 1 decembrie. Macron a precizat insa ca daca in doua saptamani situatia sanitara se va imbunatati atunci guvernul va evalua posibilitatea de a redeschide anumite magazine considerate neesentiale.

Oamenilor li se va permite in continuare sa mearga la serviciu daca angajatorul va considera ca este imposibil sa lucreze de acasa si, o diferenta fata de precedenta izolare din…

Citeste tot articolul

Sursa: www.sport.ro