Timpul de digestie al alimentelor: În cât timp se digeră ceea ce mâncăm

31

Impactul digestiei asupra pierderii în greutate este foarte important. Așa cum știm cu toții – suntem ceea ce mâncăm. Bineînțeles, timpul exact de digestie depinde de sănătatea fizică, de metabolism, de vârstă și chiar de sexul unui individ.

Procesul digestiv depinde de caracteristicile alimentelor (dacă sunt alimente care se digeră rapid sau greu), compoziția lor chimică, ph-ul stomacului, intensitatea peristaltică.

De exemplu, lichidele ajung aproape imediat în intestinul subțire, alimentele bogate în carbohidrați ajung rapid, iar proteinele și grăsimile foarte încet.

Vă prezentăm mai jos câteva informații despre timpul de digestie al alimentelor:

Alimente care se digeră repede

Dacă aveți obiceiul să consumați multe alimente care se digeră repede, o să observați că mâncați mai mult decât ar trebui. De ce? Pentru că mâncarea s-a digerat și vă este din nou foame. Acest tip de hrană vă oferă o creștere rapidă a energiei – cu alte cuvinte, un boost al nivelului de glucoză. Chiar dacă un plus de energie sună bine, lucrurile nu sunt chiar roz. Dacă în corpul vostru nivelul glucozei este ridicat și nu faceți mișcare, totul se transformă în grăsime.

Alimente care se digeră încet

Alimentele care se digeră încet cresc nivelul zahărului din sânge mult mai lent, oferind un nivel de energie mai echilibrat și, mai ales, constant.

Dar dacă mâncați doar mâncare care se digeră greu, sistemul…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com