Straniul caz al podului care îi face pe câini să se arunce în gol

87

Există o mulțime de locuri misterioase în lume, precum Triunghiul Bermudelor, Triunghiul Bridgewater și, desigur, podul Overtoun. Misterul podului Overtoun, care atrage câinii la moarte, nu a fost încă rezolvat.

Despre acesta se spune că este un loc misterios, dat fiind faptul că începând din anii ’50 și până acum sute de câini au sărit de pe acest pod. De ce? Ei bine, există multe teorii care explică acest fapt, multe dintre ele includ mirosul neobișnuit de pe pod sau frecvența sunetului. Cert este că niciuna nu explică cu exactitate de ce câinii sar de pe podul de piatră Overtoun, construit în 1895 lângă Dumbarton, Scoția.

Câinii se aruncă în gol de pe pod, aparent fără niciun motiv

dave souza CC BY-SA 4.0

Rosser1954 CC BY-SA 4.0

În 2005, membrii familiei Cooper își plimbau câinele, un collie pe nume Ben, pe podul Overtoun. Fără să dea vreun semn că ceva îl deranjează, Ben a început să alerge și a sărit de pe pod, căzând în gol 15 metri. Bietul câine s-a rănit grav (și-a rupt o lăbuță, maxilarul și spatele) însă din fericire a supraviețuit.

Conform declarațiilor membrilor familiei Cooper, Ben nu a avut un comportament ciudat înainte de acest incident.

Mirosul de nurcă atrage câinii

dave souza CC BY-SA 4.0

 Anthony Duran

Nurca este un mic mamifer din familia vidrelor și nevăstuicilor. La fel ca vidrele, nurca este parțial acvatică (ceea ce înseamnă că trăiește…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com