Singura țară din lume în care nu a avut loc niciodată nicio naștere

68

În întreaga lume, numai într-o singură zi, se nasc aproximativ 385.000 de copii. Un număr impresionant, dat fiind faptul că natalitatea este în scădere peste tot în lume. Însă, deși pare greu de crezut, există și o țară în care nu a avut loc niciodată nicio naștere (cel puțin oficial).

Unde mai exact? În Vatican, numit și Orașul Sfânt, cea mai mică țară de pe glob. Deși este un stat de mici dimensiuni, acesta este vizitat anual de milioane de pelerini dornici să viziteze, de exemplu, Piața Sfântul Petru care datează din secolul al XVII-lea și muzeele care dețin unele dintre cele mai faimoase opere de artă din lume.

Interesant este însă că nimeni nu poate spune că s-a născut în frumoasa Cetate a Vaticanului. Nici măcar locuitorii țării. Haideți să aflăm de ce.

Vatican, cea mai mică țară din lume

 Christopher Czermak Unsplash

Vatican este un mic stat suveran al cărui teritoriu constă dintr-o enclavă în orașul RomaItalia. Întreaga țară este de aproximativ 0,44 de km².

Cu mult înainte de mijlocul secolului al XIX-lea, o mare parte din Italia făcea parte din statele papale aflate sub conducerea Papei – liderul spiritual al Bisericii Romano-Catolice și al Bisericilor Catolice de Rit Oriental, care formează împreună Biserica Catolică. Așadar, Roma a fost capitala statului papal italian. În acea perioadă au fost construite Bazilica Sf. Petru și Palatul Vaticanului. Astăzi, cele…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com