Sindromul K, boala fictivă care a salvat zeci de evrei din mâinile naziştilor

24

Despre sindromul K se spunea că este o boală mortală, însă adevărul este că a salvat vieți. Cum s-a putut acest lucru? Ei bine, sindromul K a fost o boală fictivă. În 1941 și 1945, la ordinele lui Hitler – milioane de oameni și-au pierdut viața, aproximativ două treimi din populația evreiască din Europa, eveniment care avea să devină cunoscut sub numele de Holocaust.

Deși în acea perioadă oamenii își pierduseră orice speranță de mai bine, iar poveștile despre speranță păreau să fie doar simple lucruri desprinse din cărți, au existat și eroi care și-au riscat viața pentru a salva alte vieți. Acești eroi au fost precum o licărire într-o perioadă întunecată.

În toamna anului 1943, în timp ce mii de evrei din Italia ocupată de naziști erau trimiși în lagărele de concentrare, un grup de medici au găsit o cale de a salva zeci de vieți: au inventat o boală contagioasă mortală, boală care îi îngrozea pe soldații naziști. Mai mult de 10.000 de italieni au fost trimiși în lagăre de concentrare în timpul ocupației naziste care a durat aproape doi ani. Cei mai mulți dintre ei nu s-au întors niciodată acasă.

Haideți să aflăm întreaga poveste despre sindromul K!

Sindromul K – boala care a salvat zeci de vieți

Fred RomeroCC BY 2.0

Valter Cirillo 

Spitalul Fatebenefratelli, vechi de 450 de ani, este amplasat pe o mică insulă în mijlocul râului Tibru din Roma, chiar în apropiere de…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com