Rămășițe incredibil de bine conservate ale carelor vechi de mai bine de 2.500 de ani

50

Fiecare descoperire arheologică este importantă în felul ei, pentru că ne ajută să înțelegem cum au trăit civilizațiile antice. De exemplu, descoperirile de mai jos ne arată că, în trecut, era un lucru obișnuit ca nobilii să fie îngropați alături de carul lor, de cai, dar și de alte obiecte de valoare.  Acest lucru evidenția că în timpul vieții ei au avut putere, prestigiu și autoritate. Oamenii civilizațiilor antice erau cu adevărat remarcabili și aveau obiceiuri uimitoare.

Așadar, iată trei rămășițe incredibil de bine conservate ale carelor vechi de mai bine de 2.500 de ani!

Carul antic descoperit în Italia

În ianuarie 2021, un car antic bine conservat a fost descoperit în în Civita Giuliana, o suburbie aflată în apropierea orașului Pompei. Carul ceremonial cu patru roți, confecționat din bronz și tablă, a fost găsit aproape complet intact, ceea ce este remarcabil, având în vedere că este o relicvă a erupției Muntelui Vezuviu din anul 79 d.Hr, de când întregul oraș a fost îngropat în cenușă vulcanică. Carul – care dispune de un scaun cu cotiere, un spătar metalic și decorațiuni sau medalioane din bronz și tablă care înfățișează nimfe și cupidoni – încă are cenușă pe el.

Carele antice erau rapide și ușoare, fiind inițial folosite în războaie în timpul Epocii fierului și bronzului. Ulterior, acestea au…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com