Povestea tragică a ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină

112

Pare o ficțiune, însă povestea ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină este adevărată și, mai mult, în baza ei o să apară chiar și un film inspirat după acest caz.

Totul a început în data de 11 septembrie 1985, când un bătrân din Kentucky, pe nume Fred Myers, a găsit pe aleea casei sale un bărbat mort. Mai mult decât atât, și mai ciudat era faptul că cel decedat purta o vestă antiglonț, ochelari de vedere nocturnă, un ghiozdan și o parașută. După ce au analizat cadavrul, polițiști au descoperit că victima avea asupra sa două arme, câteva cuțite, 4.500 USD în numerar, frânghii și mâncare. Însă, surpriza a fost atunci când au descoperit în rucsac pachete cu cocaină în valoare de aproximativ 14 milioane de dolari.

Polițiștii au presupus că bărbatul sărise dintr-un avion și murise din cauza faptului că parașuta nu i s-a deschis sau, fiind întuneric, este posibil să fi aștepte pur și simplu mult prea mult timp pentru a o deschide.

Bărbatul a fost identificat ulterior ca fiind Andrew C. Thornton II – un fost parașutist în Divizia 101, ofițer de narcotice și ulterior avocat, acesta renunțand la aceste meserii pentru a deveni traficant de droguri, mai exact unul dintre liderii unui cartel de droguri din Kentucky, cunoscut sub numele de „The Company”.

Cum a ajuns un urs să mănânce 30 de kg de cocaină

 Philip Graves

Printre victimele lui Andrew C. Thornton II s-a numărat un urs brun, numit…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com