Povestea șocantă a cuplului care a inspirat basmul ”Frumoasa și Bestia”

15

Fie că ne referim la basmul tradițional, la filmul animat al lui Walt Disney sau la producţia lider în box-office-ul mondial din anul 2017, ”Frumoasa și Bestia” este o poveste pe care o știm, cu siguranță, cu toții. O poveste de dragoste care a supraviețuit peste secole.

Romancierul francez Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve a publicat pentru prima dată (în anul 1740) uimitorul basm. Însă povestea a fost rescrisă și republicată și de către Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, în anul 1756, apoi de poetul și romancierul scoțian Andrew Lang, în 1889.

Conform istoricilor, în lume există peste 20 de variaţii diferite ale acestui basm, iar dacă încă nu l-ai citit – poți comanda cartea Frumoasa și Bestia de pe elefant.ro.

Însă, un lucru este cert: ”Frumoasa și Bestia” nu este o fabulație, Petrus Gonsalvus și Catherine Gonsalvus au existat în realitate.

BagoGames

Așa cum cum în anii 1800 P.T. Barnum căuta oameni ciudați pentru a îi angaja la circul său Barnum & Bailey Circus (1871–2017), în secolul al XVI-lea, curțile regale europene au concurat pentru a găsi cel mai ciudat om, totul pentru amuzamentul nobililor de la curte.

Petrus Gonsalvus, „fiara”, s-a născut cu o afecțiune care îi acoperea fața cu păr. De fapt, el a fost primul caz documentat de hipertricoză, o boală rară – numită și sindromul Ambras sau sindromul omului-vârcolac. Afecțiunea determină creșterea excesivă a părului…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com