Povestea incredibilă a Dorei Ratjen: Bărbatul care a concurat ca femeie la Jocurile Olimpice de la Berlin

44

Când a fost descoperită în data de 21 septembrie 1938, în timp ce se întorcea acasă cu trenul în Germania, de la Viena, după ce a stabilit recordul mondial la săritura în înălțime – la 1,70 metri – categoria feminină, Dora Ratjen a răsuflat ușurată: era sătulă să se prefacăe. Practic, Dora Ratjen nu era o ea, ci un el.

În ziua în care adevărul a fost scos la iveală, Dora purta un dres subțire asortat cu pantofii de culoare deschisă și un costum gri sobru.

În ciuda faptului că avea o vestimentație corespunzătoare acelor timpuri, Dora a dat de bănuit călătorilor că ceva nu este în regulă. Haideți să aflăm întreaga povestea a Dorei Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Jocurile Olimpice de la Berlin.

Olimpiadele naziste din anul 1936

În 1936, Jocurile Olimpice de vară au avut loc la Berlin. Vor intra în istorie drept „olimpiadele naziste”, în care multe controverse legate de politica celui de-al treilea Reich au atras atenția lumii. În timp ce Hitler a văzut olimpiadele ca un mijloc de a-și promova ideea de superioritate germană pură, planul său nu a mers așa cum a fost gândit inițial. Acest lucru s-a datorat în principal lui Jesse Owens, un atlet afro-american care a câștigat patru medalii de aur, distrugând conceptul lui Hitler.

Pe de altă parte, o problemă care nu a fost menționată în timpul Jocurilor Olimpice, a fost…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com