Povestea băiatului de 15 ani care a îmbrățișat un sinucigaş cu bombă, pentru a salva viața a 2.000 de elevi

47

Nu a fost nici prima și nici ultima dată când un copil nevinovat moare din cauza terorismului. Însă, povestea lui Aitzaz Hasan este specială. Ea reflectă curaj și rezistență în fața celor care nu au pic de milă.

În ultimii 20 de ani, terorismul a luat multe vieți inocente în Afganistan și Pakistan, iar în categoria celor care și-au dat viața pentru a îi salva pe ceilalți intră și Aitzaz.

Băiatul trăia într-o zonă în care majoritatea populației face parte din secta șiită a Islamului. Grupurile teroriste, precum talibanii, vizează adesea aceste zone.

În dimineața zilei de 6 ianuarie 2014, Aitzaz Hasan – un elev de 15 ani care studia în clasa a IX-a în provincia nord-vestică a Pakistanului, și-a sacrificat viața, împiedicând un tânăr sinucigaș să intre în școala sa, unde elevii țineau adunarea de dimineață. În ziua aceea, Aitzaz Hasan a întârziat la școală.

El și cei doi prieteni ai săi așteptau în fața școlii. Cine și-ar fi putut imagina că întârzie pentru a salva viața copiilor nevinovați din liceul guvernamental?

Pentru că erau familiarizați cu atentatele sinucigașe, băieții și-au dat seama rapid că au de-a face cu un terorist. În timp ce colegii săi au fugit pentru a se salva, Aitzaz Hasan a încercat să-l oprească pe terorist. La îmbrățișat pe terorist, ținându-l cu putere ca să nu se apropie de școală. Răufăcătorul nu a avut milă și a detonat bomba.

Potrivit…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com