Philippe Petit, francezul care a mers pe sârmă între Turnurile Gemene din New York

112

Dacă pentru mulți dintre noi mersul pe sârmă la înălțime pare un bilet spre viața de apoi, pentru Philippe Petit acesta era un mod de viață, un lucru pe care îl iubea.

În anul 1974, francezul uimea o lume întreagă prin actul său de curaj, acela de a traversa pe o sârmă cei 61 de metri care despărțeau Turnurile Gemene din New York, la o înălțime de 417 metri.

Lecția sa despre echilibru și speranță este cunoscută și astăzi, chiar dacă turnurile nu mai sunt.

A traversat pe sârmă distanța dintre turnurile Catedralei Notre Dame din Paris

 edmondlafoto 

Philippe s-a născut în 1949 și încă de mic a avut curajul și pasiunea de a merge pe sârmă la înălțimi mari. În Franța, băiatul era popular, iar ceea ce i-a adus faima a fost faptul că a traversat pe sârmă distanța dintre turnurile Catedralei Notre Dame în iunie 1971, la o înălțime de 69 de metri, fără să aibă aprobare de la oficiali.

011BEK

Acest act de curaj pe care Philippe l-a făcut i-a atras atenția lui Rudy Omankowsky, un cascador faimos din Cehoslovacia care efectua cascadorii similare, dar nu era la fel de teribilist precum Philippe.

Planul lui Philippe Petit de a cuceri Turnurilor Gemene din World Trade Center

 Gerd Altmann

Ideea de a traversa turnurilor gemene i-a venit lui Philippe încă din anii ’60, când a găsit o schiță a clădirilor într-o revistă, în…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com