Orașul construit literalmente pe mii de cadavre: fapte pe care nu le știați despre Edinburgh

70

Istoria Edinburghului este plină de cadavre la propriu. De exemplu, unul dintre acele dealuri pitorești din oraș este de fapt un mormânt comun.

Când a fost fondat orașul Edinburgh? Cea mai veche locuință umană cunoscută în zona Edinburgh a fost la Cramond, unde s-au găsit dovezi ale unui sit de tabără mesolitic datat în 8500 î.Hr., dar Edinburgh a devenit un oraș aglomerat și modern în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, întrucât clădirile de locuințe aveau chiar și 14 etaje, însă fără instalații sanitare. Alături de frumusețea spectaculoasă a orașului vine și istoria întunecată a Edinburghului, istorie care a făcut ca orașul să capete numele de „ Auld Reekie”.

De exemplu, în timpul pandemiei Moartea Neagră victimele erau încuiate în casele lor pentru a muri. Sau dezgustătorul Nor ‘Loch, un lac umplut cu fecale și cadavre. Apoi sunt poveștile cu fantome din Dalhousie Castle, ca să nu mai vorbim de cimpoierului din subteranul Castelului Edinburgh. Câștigă Edinburgh premiul pentru cea mai groaznică istorie? Continuați să citiți și decideți singuri.

Mii de cadavre, dar și deșeuri au fost aruncate într-un lac 

John SlezerWikimedia Commons Public Domain

Vă invităm să descoperiți Nor ‘Loch, lacul pitoresc de la poalele Castelului Edinburgh. Acesta a fost folosit timp de 600 de ani ca un depozit pentru aruncarea cadavrelor și deșeurilor. Practic, în Nor ‘Loch erau deversate deșeuri…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com