Oamenii de știință din Singapore au învățat să comunice cu florile

22

Imaginează-ți că ești la job și primești o notificare pe telefonul mobil de la una dintre plantele tale, care te avertizează că îi este sete. Sună SF – și chiar dacă pare ceva imposibil, acest lucru poate să devină realitate.

Specialiștii de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore (NTU) au dezvoltat un dispozitiv care ne permite să „comunicăm” cu plantele, scrie Le Temps.

 Sergey Shmidt

Toate plantele emit semnale electrice slabe care le permit să simtă și să răspundă la mediul lor. Provocarea oamenilor de știință este de a reuși să creeze electrozi care pot rămâne atașați la suprafața hidrofobă a plantei – care sunt suficient de sensibili pentru a detecta cel mai mic stimul.

Așadar, dispozitivul inventat, care folosește un hidrogel special, este format din electrozi atașați plantelor. Senzorii citesc semnalele electrice furnizate de flori și copaci și oferă astfel o estimare a modului în care plantele răspund la schimbările din mediul înconjurător.

Cu ajutorul electrozilor, specialiștii au posibilitatea de a da comenzi plantelor. De exemplu, pot deschide și închide florile, prin intermediul impulsurilor electrice.

 Léonard Cotte 

Potrivit dezvoltatorilor, în curând toți proprietarii de smartphone-uri vor putea comunica cu plantele lor în acest fel. Pentru a face acest lucru, un mic terminal Wi-Fi trebuie adăugat la sistemul de electrozi, astfel încât să poată…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com