Monumente istorice importante distruse din cauza nepăsării oamenilor

126

Planeta noastră este plină de atracții uimitoare. Unele dintre atracțiile majore sunt structuri istorice și artefacte care ne oferă o privire în ansamblu asupra civilizațiilor pierdute.

Dar, chiar și așa, activitățile multor oameni sunt un risc pentru cele mai spectaculoase și vechi monumente istorice. Acest lucru a fost dovedit și în ultima vreme. În ultimele decenii, numeroase structuri istorice și artefacte au fost distruse din cauza turismului, vandalismului și războiului, iar unele dintre ele nu au mai beneficiat de reparații.

Iată câteva monumente istorice importante distruse din cauza prostiei oamenilor.

În 2015, doi turiști au distrus o statuie a lui Hercule, din două figuri, veche de 300 de ani, un simbol al orașului italian Cremona, urcându-se pe ea pentru a face un selfie perfect.

TheLipTV2

O statuie a lui Hercule, cu două figuri, veche de 300 de ani, a fost mult timp un simbol al orașului Cremona din nordul Italiei. 

Dar, în 2015, doi turiști, obsedați de selfie-uri, au spart statuia iconică, în timp ce încercau să se urce pe ea pentru a face un selfie. Turiștii au reușit să rupă o bucată din coroana de marmură a unei statui. Obiectul de neprețuit a fost realizat în anul 1700, însă distrus în doar câteva minute.

O companie de construcții din Belize a dărâmat una dintre cele mai mari piramide aparținând culturii mayașe din această…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com