Misterul fraților care paralizează după ce apune soarele

78

În timpul zilei sunt ca toți ceilalți copii: ies afară, se plimbă, se duc la școală și se joacă cu prietenii lor. Însă, pe măsură ce apune soarele, aceștia pur și simplu paralizează. Cei doi sunt în stare vegetativă, incapabili să se miște sau să vorbească și simt durere la nivelul întregului corp.

Apoi, dimineața, băieții sunt din nou doi copii normali.

Aceasta este povestea tristă a celor doi frați Abdul Rasheed și Shoaib Ahmed. Tatăl lor, Muhammad Hashim, a declarat că „Nici măcar nu pot bea apă fără ajutor, în timpul noapții.”

Abdul Rasheed și Shoaib Ahmed, frații care paralizează după ce apune soarele

Anna Jiménez Calaf

Cunoscuți drept „copii solari” în rândul vecinilor din satul lor din provincia Balochistan, din nordul Pakistanului, băieții, în vârstă de 14 și 18 ani, suferă de o afecțiune rară, care îi face incapabili să se miște după lăsarea întunericului.

Medicii au rămas uimiți de această afecțiune, iar mulți au fost de părere că problema este de natură genetică, deoarece mama și tatăl băieților sunt veri primari, o practică care nu este neobișnuită în Pakistan. Totuși, cadrele medicale au descoperit că aceste gene nu produc efectul bolii celor doi fraţi.

Mai mult decât atât, aceștia au mai luat în calcul posibilitatea ca băieții să sufere de miastenie congenitală, o boală rară, cu doar 600 de cazuri raportate până în prezent la nivel…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com