Maurice Tillet: Cum o tulburare medicală a transformat un băiat normal într-o legendă

14

Era anul 1940, când într-un ring de lupte din Boston a intrat un luptător cu o înfățișare ciudată, care semăna mai mult cu un personaj fantasmagoric, decât cu un om. Luptătorul era prezentat ca „Îngerul francez”. Spectatorii au fost nedumeriți, deoarece nu era nimic „angelic” la el. După ce a câștigat prima sa luptă, era evident că Maurice Tillet, alias “Îngerul francez”, avea să ajungă o legendă.

Mai exact, Maurice Tillet a fost unul dintre cei mai cunoscuți luptători din anii 1930 și ’40, deși aspectul său i-a adus cea mai mare notorietate. 

Îngerul francez

boredomtherapy.com

Maurice Tillet s-a născut în Sankt Petersburg – Rusia în 1903, iar părinții săi erau francezi. Din păcate, când Maurice avea doar opt ani – tatăl său a murit. Porecla sa de “Îngerul francez” i-a fost dată chiar de mama lui, Louise Margot-Tillet, deoarece băiatul avea trăsături angelice. Practic, în copilărie – Maurice Tillet era un copil normal, unul adorabil.

În 1917, Tillet și mama sa au fugit la Reims, Franța, forțați fiind de evenimentele care au avut loc în timpul revoluției din Rusia. La scurt timp după ce au ajuns în Franța, Maurice a observat că trupul său se schimbă într-un mod neobișnuit. Capul, mâinile, picioarele și pieptul său creșteau într-un ritm alarmant. Acest lucru, însă, nu l-a oprit să-și facă planuri de viitor – Maurice dorea să devină avocat. 

Mai mult decât…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com