Kafka și păpușa călătoare: O poveste care te va inspira să depășești orice obstacol

39

Născut în anul 1883 la Praga, Boemia (Böhmen în germană), acum Republica Cehă – într-o familie de evrei cu șase copii – Franz Kafka a fost un luptător de mic. Doi dintre frații săi au murit în copilărie, iar cele trei surori rămase în viață și-au găsit sfârșitul în lagărele de concentrare. 

Tatăl său, Hermann Kafka, o fire ţâfnoasă, își îndrepta mai tot timpul mânia asupra fiului – Franz Kafka – disprețuindu-l pentru că iubea literatura și reproșându-i frecvent că nu să aibă niciodată succesul său (Hermann Kafka fiind vânzător de bastoane).

După școala secundară, Franz Kafka a frecventat cursurile Universității Charles Ferdinand, unde la început a studiat chimia, dar după numai două săptămâni de la începerea cursurilor acesta s-a transferat la secția de Drept.

ALEX Ivanov

În anul 1906, Kafka și-a luat diploma în Drept, dar de la o vârstă fragedă a știut că liniștea lui se găsește în scris și citit. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără „Verdictul”, Fochistul”, „Metamorfoza”, „Colonia penitenciară” sau „Un medic de țară”. Chiar dacă faimosul autor a fost intotdeauna perceput ca o personalitate sobră, un neînțeles care se simțea adesea înstrăinat, acesta era mult mai optimist și mai emoțional decât arăta în scrierile sale.

Atelier Jacobi: Sigismund Jacobi (1860–1935)

Fascinat de o poveste inspirată din fapte reale și care îl…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com