Istoria ascunsă a Alcatrazului, cea mai de temut închisoare din lume

27

Alcatraz este cu siguranță cea mai cunoscută închisoare din lume. Aflată pe insula Alcatraz, înconjurată de apele reci ale golfului San Francisco din California, temutul loc a adăpostit unii dintre cei mai periculoși criminali ai Americii, din 1934 până în 1963.

Printre cei care au fost închiși în acest centru de maximă securitate s-au numărat și gangsterul Al Capone (1899-1947) și criminalul Robert Stroud „Omul păsărilor din Alcatraz”. Însă, chiar dacă este un loc renumit, istoria insulei Alcatraz și a închisorii care îi poartă numele nu este necunoscută de mulți. 

Alcatraz – primii ani ca închisoare militară

wikimedia.org

În 1775, exploratorul spaniol Juan Manuel de Ayala a fost primul care a navigat în ceea ce este acum cunoscut sub numele de Golful San Francisco. În timpul expediției, acesta a cartografiat golful și a numit una dintre cele trei insule din zonă “La Isla de los Alcatraces” sau “Insula Pelicanilor”, datorită populației sale mari de păsări marine. De-a lungul timpului, numele a fost anglicizat în Alcatraz.

75 de ani mai târziu, în 1850, președintele Statelor Unite ale Americii – Millard Fillmore – a semnat un ordin de rezervare a insulei pentru uz militar. În anii 1850, o cetate a fost construită pe Alcatraz și aproximativ 100 de tunuri au fost instalate în jurul insulei, pentru a proteja Golful San FranciscoTot în acest timp, Alcatraz a devenit cel mai fortificat…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com