Iqbal Masih, băiețelul care a salvat 3000 de copii din sclavie

65

Iqbal Masih a fost un erou. Băiețelul, ucis la numai 12 ani, a salvat 3000 de copii din sclavie și s-a sacrificat pentru a face lumea un loc mai bun.

Născut în anul 1983 – într-o familie săracă de la periferia orașului Lahore – din Pakistan, Iqbal Masih a muncit de mic. La vârsta de patru ani, Iqbal a fost vândut în robie de către familia sa. Tatăl băiețelului împrumutase 600 de rupii (aproximativ 12 dolari) de la un angajator local care deținea o fabrică de țesut covoare și, în schimb, Iqbal a fost obligat să lucreze ca țesător de covoare până la achitarea datoriei.

Iqbal Masih a lucrat într-o fabrică de covoare de la vârsta de 4 ani

 PublicDomainPictures 

Iqbal Masih împreună cu alți copii erau legați în lanțuri (pentru a nu evada) și lucrau mai mult de 12 ore, 7 zile pe săptămână pentru a țese covoare. Degetele mici ale copiilor sunt considerate perfecte pentru a împleti modelele complicate ale celebrelor covoare orientale. 

În fiecare zi, băiețelul se trezea înainte de răsăritul soarelui, mergea la fabrică și plătea 3 cenți pe zi pentru împrumutul tatălui său, dar indiferent de munca pe care Iqbal o făcea, împrumutul devenea din ce în ce mai mare. Familia sa nu a putut să plătească datoria de 600 de rupii în 5 ani, din cauza dobânzii acumulate. În plus, familia sa a tot împrumutat bani, până când suma datorată era de 250 de dolari. Așa că Iqbal a continuat să lucreze, iar…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com