Invenții ale Imperiului roman pe care le folosim chiar și astăzi

48

Despre Imperiul Roman am auzit cu toții, însă nu mulți sunt cei care cunosc inovațiile înfăptuite de vechii romani. Imperiul Roman a fost unul dintre cele mai mari imperii și una dintre cele mai influente civilizații din toate timpurile. Timp de aproape 1000 de ani, Roma antică a fost cel mai mare, mai bogat și mai important oraș al lumii occidentale, din punct de vedere politic, și nu numai. Astfel că nu este de mirare că în Roma antică a fost posibilă construirea Colosseumului, o adevărată minune a ingineriei.

Impactul Imperiului Roman în conturarea istoriei lumii este semnificativ. Imperiul Roman a fost acerb în războaie, dar a fost, de asemenea, un pionier al dezvoltării tehnice.

Poate că nu vă dați seama, dar multe dintre lucrurile pe care le folosim în viață de zi cu zi își au rădăcinile în Roma antică, iar unul dintre ele este calendarul iulian, introdus în anul 46 î.Hr. de către Iulius Cezar. Iată și alte câteva exemple.

Cifrele romane

JackieLou DL 

După cum spune și denumirea lor, cifrele pe care le utilizăm au fost inventate de către romani și au “supraviețuit” căderii Imperiului Roman.

Drumurile

Dirk.heldmaier CC BY-SA 3.0

Vechiul proverb „toate drumurile duc la Roma” provine din faptul că, inițial, ele au fost construite din Roma. Pentru a le fi mai ușor să transporte armatele dintr-o parte în alta a imperiului, romanii au dezvoltat o rețea de drumuri solide, pavate cu piatră,…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com