Indigenii Bajau, nomazii care trăiesc permanent pe mare și rezistă până la 13 minute sub apă

8

Surpanumiți „nomazii mărilor”, indigenii Bajau uimesc oamenii din întreaga lume datorită faptului că pot sta sub apă chiar și 13 minute, fără să folosească tubul de oxigen. Acesta este un lucru uimitor, dat fiind faptul că un om normal, care nu a făcut antrenament, reușește să își țină respirația sub apă timp de circa două minute.

Ținerea respirației sub apă nu este un joc pentru copii. Această practică este cunoscută sub numele de apnee statică (ținerea respirației fără un aparat autonom de respirat sub apă).

Pentru topurile din Cartea Recordurilor există două categorii: apnee statică și apnee asistată de oxigen (participantul respiră oxigen 100% pur timp de 30 de minute înainte de a își ține respirația sub apă).

Aleix

24 de minute și 3,45 secunde este recordul pentru cea mai lungă respirație oprită voluntar (apnee asistată de oxigen) sub apă, fapt realizat de către spaniolul Aleix Segura Vendrel în anul 2016.

Branko Petrović din Serbia deține în prezent recordul de apnee statică cu un timp de 11 minute 54 secunde. Deși mulți ar spune că este un fleac să îți ții respirația, cele 11 minute în care nu respiri îți par o eternitate.

Așadar, indigenii Bajau sunt aparte din acest punct de vedere. Iată mai multe lucruri despre aceștia!

Indigenii Bajau trăiesc pe apă

Torben Venning CC BY 2.0

Indigenii Bajau, numiți și…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com