Hokse, satul din Asia unde aproape fiecare localnic are numai un singur rinichi

44

Numit și Valea rinichiului, satul Hokse din Asia a ajuns renumit în întreaga lume, nu datorită peisajului sau amplasării lui, ci prin prisma unui aspect mai ciudat. Hokse este considerat un fel de plantaţie de rinichi pentru piaţa neagră a recoltării de organe, iar aproape fiecare localnic mai are numai un singur rinichi. Oamenii din această zonă au ajuns să-și vândă rinichii, mânați de sărăcie, pentru sume derizorii.

În plus, traficanții de organe folosesc o serie de trucuri și tactici pentru a constrânge victimele să se despartă de organele vitale. Aceștia profită de naivitatea oamenilor  – și le spun că rinichiul va crește din nou.

Museum of Veterinary Anatomy FMVZ USP name of the photographer when stated CC BY-SA 4.0

Brokerii de organe vin în satul Hokse, dar și în satele din împrejurimi, în mod regulat – și de cele mai multe ori aceștia reușesc să îi convingă pe oameni să călătorească alături de ei în India, pentru a face operația de recoltare a rinichiului.

Geetha, o mamă cu patru copii, și-a vândut un rinichi cu 1.300 de lire sterline, pentru a își cumpăra o casă – locuință care a fost distrusă ulterior de un cutremur.
„Timp de zece ani, mai mulți oamenii au venit în satul nostru încercând să ne convingă să ne vindem rinichii, dar eu am spus întotdeauna că nu vreau asta”, a declarat Geetha. Dar pe…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com