Hobby-urile neașteptate ale tiranilor: Hitler iubea desenele animate și picta personaje Disney

37

Cu toții avem măcar un hobby, o pasiune care ne face să ne relaxăm și să uităm de problemele cotidiene. Ei bine, chiar și cei mai mari tirani din istorie au avut hobby-uri. De exemplu, fostul lider nord-coreean Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un, a fost un mare fan al lui Michael Jordan. Chiar l-a invitat de câteva ori pe marele sportiv să îl viziteze, însă de fiecare dată a fost refuzat. Când Madeleine Albright a vizitat Coreea de Nord în anul 2000, ea i-a dăruit lui Kim Jong-il o minge semnată de Michael Jordan, iar conducătorul a fost extrem de fericit.

Dacă ți-am stârnit interesul, iată câteva dintre hobby-urile neașteptate ale tiranilor:

Hitler iubea desenele animate și picta personaje Disney

hitler

Bundesarchiv Bild 183-H1216-0500-002 CC-BY-SA

Când te gândești la Hitler, nu îți imaginezi că aprigul dictator se uita la desene animale. Dar, cum de cele mai multe ori aparențele înșală, află că Hitler iubea desenele animate și desena personaje Disney. De fapt, toată lumea știe că lui Hitler îi plăcea să deseneze și chiar în tinerețe a încercat să devină artist.

În 2008, au fost găsite schițele sale cu personajele Disney din „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, semnate „A.H.”, cât și altele din „Pinocchio”, acestea nesemnate însă.

Hitler avea o copie a filmului de animaţie, „Albă ca Zăpada”, pe care a vizionat-o de mai multe ori în cinematograful său privat și considera că…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com