Gabriel Dinu, românul care transformă fierul vechi în opere de artă

113

Atunci când îi vezi creațiile, nu ai zice că s-a apucat de această “meserie” acum aproximativ doi ani și jumătate. Gabriel Dinu este un adevărat artist, iar dovada acestui fapt sunt chiar lucrările pe care le realizează cu măiestrie din…fier reciclat. Mai exact, Gabriel Dinu face opere de artă din fier vechi.

Statuetele, chitările sau ceasurile sunt confecționate exclusiv din fier vechi, iar toate au o poveste. În cele două garaje pe care le-a transformat în atelier, cu migală și dăruire, Gabriel Dinu pune în valoare ceea ce alții aruncă, iar lucrările sale chiar pot fi numite opere de artă.

Pasiunea sa a început din copilarie. El lua rulmenții tatălui său și își făcea karturi, apoi se dădea cu ele pe dealuri. Îi plăcea să demonteze orice și să monteze la loc.

Acum, însă, un strung, o mașină de cusut veche și zeci de piese din fier vechi îl așteaptă în atelierul său din cartierul Drumul Taberei să-și pună creativitatea la treabă. Bujiile, șuruburile, ceasurile și toate bucăţile de metal din care sunt făcute creațiile sale provin de la un service auto sau din diferite târguri cu lucruri vechi. Și, până acum, a investit peste 120 milioane în materiale. Însă, adevărul este că ceea ce iese din mâna lui este și mai valoros. Fiecare piesă este sudată cu migală, iar o lucrare este realizată chiar și 65 de ore, totul în funcție de complexitatea sa.

Românii au talent

Românii au…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com