Egalitatea dintre femei și bărbați și alte fapte interesante despre vechii egipteni

11

Chiar dacă știința a evoluat, încă mai sunt întrebări despre Egiptul antic care nu și-au găsit răspunsul. Vechea civilizație, amplasată în nord-estul Africii (locul în care este localizat în prezent statul modern Egipt),  s-a format în jurul anilor 3150 î.Hr. (conform cronologiei egiptene convenționale).

De-a lungul timpului, faimosul Egipt antic a fost invadat și cucerit de o succesiune de puteri străine, însă cel mai important eveniment s-a petrecut în timpul domniei reginei Cleopatra, când Egiptul a fost cucerit de romani și a devenit o provincie romană.

Timp de mii de ani, civilizaţia Egiptului a fost printre cele mai semnificative din lumea antică, așa că nu este de mirare că și acum suntem fascinați de vechii egipteni. Lor li se atribuie inventarea matematicii, astrologiei și literelor.

Dacă te interesează vechile civilizații și vrei să descoperi și mai multe lucruri despre Egiptul antic, iată câteva fapte interesante despre vechii egipteni!

Mulți faraoni au fost „photoshopati”

Souzan B

Desigur, nu exista Photoshop la acea vreme, dar faraonii egipteni erau înfrumusețați în picturi. De aceea, mulți sunt reprezentați având un corp atletic și subțire, de invidiat.

De fapt, mulți dintre conducătorii Egiptului antic erau supraponderali, deoarece mâncau în principal pâine, miere și beau vin și bere.

Egiptenilor le plăcea să facă grevă

Grevele nu sunt un fenomen modern, ele au fost…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com