Dovezi că ceea ce se întâmplă cu plajele din întreaga lume este o adevărată catastrofă

41

În prezent, cantitatea de deșeuri de plastic este enormă. Deși pare imposibil pentru mulți, există 8,3 miliarde de tone de material plastic pe această planetă. Dintre acestea, mai mult de jumătate nu au fost încă procesate.

Plasticul, care a invadat oceanele și mările, este adus de valuri pe plajele din întreaga lume. El ucide viața marină, dăunează mediului înconjurător și, contrar multor păreri, poate afecta sănătatea noastră.

Din păcate, resturile plastice nu distrug numai plajele și amenință natura. Moartea masivă a peștilor are loc din cauza încălzirii globale și poluării mediului.

Noi, cei de la Omofon, ne-am gândit să vă vorbim astăzi despre dezastrul de pe plajele din întreaga lume. Coji de semințe, chiștoace, pahare, diferite ambalaje și șervețele. Nimeni nu își dorește să vadă toate aceste lucruri pe plajă. Ne relaxăm pe nisipul fierbinte, însă este important să nu uităm să ocrotim mediul înconjurător. Starea mediului înconjurător depinde de noi și de acțiunile noastre.

Republica Dominicană

În iulie 2018, plajele paradisului de pe coasta sudică a Republicii Dominicane au devenit depozite de gunoi din plastic. Toate deșeurile au fost aduse de valuri de la Santo Domingo și de la provinciile din jur. Pentru curățarea urgentă a apelor de coastă s-au cheltuit circa 10 milioane de dolari. Sute de muncitori și voluntari s-au alăturat luptei împotriva gunoaielor.

“Se întâmplă…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com