Cum a supravieţuit Fidel Castro celor 638 de încercări ale CIA de a-l asasina

7

Fidel Castro, tatăl Revoluției Cubaneze, a condus Cuba timp de 49 de ani, din 1959 până în 2008 – când i-a predat puterea fratelui său Raul Castro. Pentru a face o comparație, în aceeași perioadă, 10 bărbați au ocupat funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii: Dwight Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George HW Bush, Bill Clinton și George W. Bush.

Pentru unii oameni, Castro a fost un dictator nemilos și un tiran comunist. Pentru alții, el a fost un eliberator și un susținător ferm al egalitarismului. Însă, fără îndoială, Fidel Castro a fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume – în a doua jumătate a secolului XX și începutul secolului XXI.

Ca o ironie a sorții, în ziua asasinării președintelui Americii – John F. Kennedy, în data de 22 noiembrie 1963, un agent al CIA i-a dat un stilou otrăvit unui spion cubanez, în scopul de a îl folosi împotriva lui Fidel Castro. Însă, liderul cubanez a reuşit să supravieţuiască după 638 de tentative de asasinat ale CIA. În 2006 a fost produs chiar și un documentar britanic intitulat “638 Ways to Kill Castro”.

Digital Earth Fidel Castro

Însă, pe lângă faptul că a fost unul dintre cei mai „vânați” oameni din istorie, Fidel Castro deține Recordul Guinness pentru cel mai lung discurs ținut la ONU, cu o…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com