Corpul uman se regenerează la fiecare 7 ani

43

Cunoaste-te; iubeste-te; fii sincer cu tine. Aceste fraze au fost promovate de-a lungul anilor de nenumărați artiști și filosofi, de la John Paul Sartre (“Dacă te simți singur când ești singur, ești într-o companie neplăcută”), Bob Dylan („ Dacă încerci să fii oricine în afară de tine, vei eșua”), la Katharine Hepburn („Dacă faci întotdeauna ceea ce te interesează, cel puțin o persoană este mulțumită”).

Dar cum ajungi să te cunoști pe tine, dacă te schimbi constant? Fie că este vorba de regenerarea pielii sau de creșterea firelor de păr, corpul uman este într-o continuă schimbare.

Potrivit cercetătorilor, corpul uman se regenerează la fiecare șapte ani. Mulți ar spune că nu este adevărat acest lucru, pentru că în felul acesta nu ar trebui să mai îmbătrânit. Însă, când vine vorba de îmbătrânire, se pare că secretul nu se află în celulele noastre, ci, mai precis, în ADN-ul celular.

Regenerarea celulară și a țesuturilor reprezintă un concept foarte simplu care poate fi definit ca procesul de „reparare” a țesuturilor și organelor celulare afectate de vârstă, boli și diverse leziuni.

Corpul uman este o structură impresionantă, formată din 50-75 de trilioane de celule, dintre care multe sunt celule nervoase. Ca orice structură vie, corpul este supus îmbătrânirii. Cu excepția celulelor nervoase, a inimii și a mușchilor, toate celelalte celule tisulare îmbătrânesc, mor și sunt…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com