Ciudatul caz al Josephinei Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare

62

La prima vedere, Josephine Myrtle Corbin părea o femeie normală. Însă, dacă o priveai cu atenție puteai observa că ceva este în neregulă cu ea. Născută în anul 1868, în Lincoln, Tennessee (Statele Unite ale Americii), Myrtle Corbin suferea de o afecțiune cunoscută sub numele de dipygus, ceea ce însemna că femeia avea două pelvisuri și patru picioare.

Cele două picioare interioare ale ei, deși puteau fi mișcate, nu puteau fi folosite pentru a merge. Inițial, medicii au crezut că sunt rezultatul divizării axei corpului unui frate geamăn, dar adevărul era altul. În timpul dezvoltării intrauterine, pervisul ei se despărțise de-a lungul axei mediane, rezultând astfel două perechi de picioare. 

Myrtle Corbin și boala dipygus

wikipedia.org Public Domain

Medicii nu au putut explica din ce cauză Myrtle Corbin suferea de dipygus. Aceștia nu au găsit anomalii genetice, nu a existat nimic ciudat în ceea ce privește nașterea sa.

Mai mult decât atât, Corbin avea deja patru frați sănătoși, dovedind astfel că maladia nu era genetică.

În ciuda faptului că avea patru membre inferioare, Myrtle Corbin era o femeie normală. Într-un articol din British Medical Journal, apărut în 1889, aceasta era descrisă ca fiind o femeie frumoasă, cu pielea deschisă la culoare, părul creț și ochii albaștri.

La vârsta de 13 ani, Corbin s-a alăturat circului

wikipedia.org Public Domain

La vârsta de13 ani, Myrtle Corbin a devenit…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com