Ce se întâmplă în corpul uman după moarte: Schimbările prin care acesta trece după ultima răsuflare

18

Te-ai întrebat ce se întâmplă în corpul uman după moarte? Ei bine, ne naștem, trăim, murim. Puține lucruri sunt atât de concrete. Și totuși, sfârșitul este un subiect despre care nu ne face plăcere să vorbim.

Moartea este un proces natural, iar oricât ne-ar plăcea să credem că suntem nemuritori, această etapă tot se va întâmpla, la un moment dat.  În mod ironic, în ciuda faptului că ne petrecem o viață făcând tot posibilul pentru a ne îngriji corpul, puțini par să se întrebe care sunt schimbările prin care acesta trece imediat după moarte.

Iată ce se întâmplă în corpul uman după moarte (din punct de vedere biologic), un proces natural fascinant, dar și înspăimântător.

 Andreas Lischka

Momentul morții

De multe ori, ne gândim la momentul morții ca la acel moment în care bătăile inimii și respirația se opresc. Învățăm totuși că moartea nu este instantanee. Conform unui studiu, creierul nostru continuă să „funcționeze” (emite unde cerebrale) timp de aproximativ 10 minute după ce murim, ceea ce înseamnă că acesta poate, într-un fel sau altul, să fie conștient de moartea noastră.

De asemenea, există câteva lucruri de care medicii țin cont atunci când declară decesul unei persoane. Aceste lucruri includ: absența pulsului, absența respirației, absența reflexelor și absența reacției pupilelor la o lumină puternică.

Definiția  morții cerebrale include absența reflexelor…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com