Ce s-ar întâmpla dacă albinele ar dispărea de pe Terra

9

Pare greu de crezut, însă în lumea există aproximativ 20.000 de specii de albine, iar acestea sunt probabil cei mai importanți polenizatori. Mii de specii de albine au modele unice de zbor și preferințe florale diferite, iar multe au evoluat împreună cu florile – în așa fel încât dimensiunile și mișcările corpului lor completează aproape perfect florile pe care le polenizează.

Din păcate, albinele de toate tipurile sunt în pericol, iar numărul lor este în scădere în întreaga lume, lucru care se întâmplă și cu multe alte insecteFamilia de albine a suferit foarte mult de tulburarea colapsului coloniilor (stupii își pierd brusc membrii adulți). Populația de albine a scăzut constant în ultimele decenii, în mare parte din cauza utilizării insecticidelor și erbicidelor, a pierderii habitatului și a încălzirii globale. Unele specii sunt chiar pe cale de dispariție.

Chiar dacă am evoluat din punct de vedere tehnologic, omul încă nu a găsit o modalitate tehnologică de a poleniza plantele, astfel că omenirea depinde de albine.

Așadar, pentru a înțelege importanța acestor mici făpturi, iată câteva lucruri neașteptate care s-ar întâmpla dacă albinele ar dispărea de pe Terra!

Multe tipuri de fructe și legume ar dispărea

 Дарья Яковлева

Albinele polenizează în mod regulat culturi precum cele de măr și piersic, precum și căpșuni, afine și pepeni, printre nenumărate altele. Fără…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com