7 dintre cele mai ciudate războaie din istorie

108

La școală studiem marile războaie. Sunt sute de cărți dedicate lor, iar poveștile din aceste războaie au fost transformate în filme. Mai mult decât atât, au fost scrise nenumărate articole despre Primul Război Mondial și cel de-Al Doilea Război Mondial.

Însă, sunt și alte lupte mai puțin cunoscute. 

De la războiul fotbalului, până la războiul cu păsările Emu, iată mai jos 7 dintre cele mai ciudate războaie din istorie.

1. Regatul Unit al Marii Britanii vs. Zanzibar – cel mai scurt război

Duncan Kidd

Războiul dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Zanzibar a început și s-a încheiat în data de 27 august 1896 – și a durat doar 40 de minute. Lupta a fost cauzată de faptul că numirea noului sultan – Khalid bin Barghash nu a fost aprobată de consulul britanic. Conform regulilor tratatului semnat în 1886 – consulul britanic trebuia să aprobe numirea noului sultan, iar Khalid nu îndeplinise această cerință. Acest lucru a fost considerat (potrivit tratatelor semnate cu statul african) un motiv de război. 

Britanicii i-au cerut lui Khalid să părăsească palatul regal, însă acesta a refuzat să facă acest lucru și s-a baricadat în interiorul clădirii. La ora 09:00, în data de 27 august, marina regală a atacat palatul regal şi yahtul sultanului. Soldații britanici au bombardat palatul și i-au dat foc. La scurt timp – după aproximativ 38 – 45 de minute, pe castelul regal era arborat stindardul…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com