10 lucruri ciudate despre Pământ, pe care mulți oameni nu le știu

56

Oamenii au ajuns pe Lună, se vorbește chiar și despre colonizarea planetei Marte, așa că nu va fi o surpriză dacă, în viitor, vor fi planificate chiar și călătoriile intergalactice.

Există o întrebare înainte de a începe să vă gândiți la minunile aflate în afara planetei noastre: Cunoaștem fiecare colț al Pământului sau mai sunt mistere care așteaptă să fie descoperite? Răspunsul este „nu”. Nu știm totul despre Terra. În fiecare zi, oamenii de știință descoperă ceva nou despre Pământ. Dacă am fi curioși cu toții să ne informăm despre această minunată planetă mai mult, cu siguranță că am aprecia Planeta Albastră și mai mult.

Așadar, pentru a vedea cât de uimitoare este Terra, iată 10 lucruri ciudate despre Pământ – curiozități pe care mulți oameni nu le cunosc.

De unde provine numele planetei Pământ?

D2Owiki CC BY-SA 4.0

Știți că Pământul este singura planetă care nu poartă numele unui zeu sau zeițe? De asemenea, nimeni nu știe cine a inventat cuvântul „Pământ”. Există două cuvinte rădăcină pentru numele planetei noastre și ambele sunt în limbi diferite. Pământul ar fi putut fi derivat din cuvântul englezesc „eor (th) e / ertha”, care înseamnă pământ, sau ar fi putut fi derivat din cuvântul german „ erde ”, care înseamnă și pământ sau sol.

Numele „Pământ” provine de la baza indo-europeană „er”. Această bază a produs substantivul german…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com