10 fapte surprinzătoare despre J. Robert Oppenheimer, inventatorul bombei atomice

47

Puține descoperiri științifice din secolul trecut au fost mai importante decât descoperirea armelor nucleare. Însă aceste arme au adus și multă suferință.

Omul de știință J. Robert Oppenheimer, numit și „părintele bombei atomice” a fost considerat un adevărat geniu. Cu toate acestea, faptele despre viața lui J. Robert Oppenheimer ne arată că acesta nu era doar un om de știință strălucit, ci un activist politic și un profesor extraordinar.

O mare parte din lucrările din cadrul Proiectului Manhattan au fost realizate în Los Alamos, New Mexico, sub îndrumarea fizicianului Oppenheimer. În data de 16 iulie 1945, într-o locație îndepărtată a deșertului – lângă Alamogordo, New Mexico, prima bombă atomică a fost detonată cu succes – iar acesta a fost numit Testul Trinității.

Iată câteva fapte surprinzătoare despre J. Robert Oppenheimer, inventatorul bombei atomice.

Știa mai multe limbi străine

pingnews.com flickr.com

Oppenheimer a învățat foarte mult, iar de cele mai multe ori acesta nu citea cărțile traduse în engleză, ci în limba în care au fost scrise oficial. De exemplu, acesta a citit toate cele patru volume din Das Kapital, de Karl Marx, în limba germană, în timp ce călătorea cu un tren de la San Francisco spre Coasta de Est. Într-o altă călătorie similară cu trenul, a citit Proust în franceză, „despre care a spus mai târziu că este una dintre marile experiențe din viața…

Citeste tot articolul

Sursa: www.omofon.com