Se inchid restaurantele

929

Pandemia continuă să provoace victime în rândul oamenilor, iar situația este din ce în ce mai dificilă în țara noastră, cazurile de îmbolnăvire fiind tot mai multe de la zi la zi. Încă de la început, au fost stabilite mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus, dar care au fost relaxate în mai multe etape, ceea ce a făcut ca oamenii să revină la vechile obiceiuri. Restaurantele au fost deschise, terasele, evenimentele cu un număr mai mare de persoane au fost reluate și oamenii au avut parte de multă libertate. În acest context, DSP vine cu mai multe propuneri, printre care închiderea teraselor și micșorarea numărului de participanți la evenimente.

DSP cere noi măsuri

Direcția de Sănătate Publică București cere Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență implementarea a noi măsuri pentru Capitală, având în vedere că aici au fost identificate numeroase cazuri de infectare cu noul virus. Potrivit documentului, se recomandă închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane și interzicerea procesiunilor religioase în aer liber. De altfel, propune și închiderea barurilor, a cafenelelor, precum și purtarea măștii în apropierea școlilor sau controlarea activității din piețe, transportul în comun sau alte spații publice.

Doar astăzi, 5 octombrie, au fost identificate în București 562 de infectări, după ce în ultima perioadă Capitala a ocupat locuri fruntașe. În acest context, DSP a venit cu mai multe propuneri, pentru ca situația să fie ținută sub control și să fie evitate tragediile. În București, rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este de 1,86, mai mare de 1,5, cum prevede legea pentru închiderea restaurantelor.

Propunerile făcute de DSP București:

-interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;

-interzicerea desfășurării de evenimente private în restaurante și cafenele cu mai mult de 50 de persoane;

-obligativitatea purtării măștii de protecție în apropierea școlilor, la mai puțin de 100 de metri;

-închiderea barurilor, restaurantelor și a cafenelelor;

citeste tot articolul pe huff.ro