20 De lucruri pe care le-am învățat în aproape 10 ani de stat în București

95

Nu știu cum a zburat timpul așa rapid. Cred că la anul fac 10 ani de când m-am bucureștenizat… Vă dați seama? Îmi amintesc că în prima lună în București m-am simțit ca și picat din cocotier, totul mi se părea altfel și mega-greu.

Am pus cap la cap o listă de 20 de lucruri pe care le-am învățat în 10 ani de când stau în București.

(1) Timpul zboară! Trebuie mereu să pleci mai devreme de acasă, indiferent ce mijloc de transport ai folosi. Și oricum vei întârzia!

(2) Metroul din Drumul Taberei este aproape gata de când m-am mutat eu în București.

(3) Traficul e sinistru în perioada anului școlar. Traficul este și mai sinistru când ploua în timpul anului școlar.

(4) Îmi iau hatereală foarte gravă de la clujeni și ardeleni, în general, doar așa, din principiu. Știu ei că orașul e plin de țigani, că se vând droguri peste tot și e și foarte murar. Auziți, la voi cât face metroul din centru până la periferie?

(5) De obicei, de 25 de lei te plimbi foarte mult cu taxiul, mai puțin atunci când le arde băieților să facă taximetrie ca pe vremuri și bagă prețuri din pix.

(6) Doamne ferește să urci în locul nepotrivit în metroul care te duce-n Pipera. E o adevărată provocare să străbăți masele de corporatiști.

(7) În caz că n-ai plasturi cu rivanol la tine, nu te îngrijora. Mereu găsești de vânzare în troleu.

(8) Dacă ai noroc, poți asculta gratis în metrou un băiat netalentat cântând The Muse – Feeling Good.

(9) Nu trebuie să îți faci griji că ai uitat să cumperi flori colegelor de muncă de 8 martie. Mereu e câte o doamnă la gurile de metrou dispusă să-ți vândă flori banale la suprapreț.

(10) E mult mai convenabil să-ți iei bilet de RATB decât să pândești controlorii și să te cerți cu ei dacă te prind fără.

(11) Cultura statului la cozi în București: “Ce de fraieri care stau toți în linie cuminței… Ia să mă bag eu în față, că n-am eu timp de stat!”.

(12) Băieții de la Gara de Nord care umblă jerpeliți și cu pungi cu lipici în bot sunt inofensivi. Cred că-i plătește primăria, pe post de majorete ale orașului.

(13) Nu, linia de tramvai nu este pentru momentele alea când n-ai tu chef să stai în trafic cu bemveul.

(14) Pe străzile tranzitate, între fiecare două florării non-stop se află încă o florărie, tot non-stop.

(15) Propaganda funcționează atât de bine, că în 2020 încă te miri când întâlnești oameni ok care locuiesc în Ferentari sau Piața Rahova.

(16) Se citește Mega Imaj, nu Mega Imigi, cum îi ziceam eu la început.

(17) Cu cât e mai scumpă berea în cârciumă, cu atât mai de slabă calitate sunt oamenii care frecventează locul.

(18) Sunt două tipuri de bucureșteni. Ăia care mai greșesc ieșirea de la metrou la Piața Unirii sau Gara de Nord și ăia care nu recunosc.

(19) Să n-ai niciodată încredere în cineva care locuiește-n Militari și-ți zice că ajunge imediat.

(20) Dacă-ți zice cineva “ne vedem la Herăstrău”, dar nu-ți dă și coordonate mai precise, vrea să te păcălească.

Cam asta a fost lista, dacă îmi vin și alte idei, voi actualiza articolul. Vouă cât de greu vi s-a părut în București, la început?