Nu mai este permisă ieșirea din casă de Paște, a delarat astazi Marcel Vela

1848

Marcel Vela a făcut o declarație de presă în care a anunțat măsurile de Paște. Inițial acesta a declarat aseară că va permite deplasarea spre Biserică pentru ca credincioșii să ia lumină. Klaus Iohannis a intervenit astăzi și a declarat că dacă autoritățile vor permite acest lucru, după Paște vom avea înmormântari.  

Nu mai este permisă ieșirea din casă în noaptea de Înviere.

Declarații Marcel Vela după ce a fost mustrat de Klaus Iohannis

  • Slujbele Religioase din noaptea de Înviere se vor desfăsura fară participarea credincioșilor în locașurile de cult
  • Painea sfanta va fi distribuită la domiciliul credncioșul de către Voluntari, vineri și sâmbătă, in intervalul 8-17 și în prima zi de Paștei 6-12
  • Sfânta Lumina va fi distribuită în Parohii de voluntar, maxim 5, cu echipament de protecție, aceștia vor asigura respecta regulile din Ordonanțele Militare
  • Credincioșii vor primi Paștile de la voluntari fară a ieși din strada la usa sau pe geam
  • Un voluntar care va echipament de protecție va fi delegat să distribuie în loc
  • Structurile Ministerului de Interne vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paștilor
  • Îi mulțumesc preafericitului Daniel pentru înțelegere și colaborare

Klaus Iohannis i-a cerut guvernului Orban să retragă de urgență acordul cu BOR și sa nu permită ieșirea oamenilor din case în noaptea de Înviere.

Măsura lui Vela a fost criticată și de opoziție, dar și de proprii membri de partid. De asemenea specialiștii spun că a fost o eroare în comunicare și fac un apel la Guvern să comunice unitar.

Președintele României a dat exemplul Catolicilor, Luternailor și a altor religii care au sărbătorit Paștele duminica trecută și au stat în case și ascultat regulile autorităților.

Marcel Vela spunea ieri seară ca Românii pot merge să ia Paști de la Biserică completând declarația pe proprie răspundere.